Τὸ Εἰλητάριον. «Γράψον ἃ εἶδες καὶ ἅ εἰσι» (Ἀποκ. α΄ 19).



Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


     Έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια από τότε που ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924–1994), άνοιγε το προφητικό στόμα του για να προειδοποιήσει και να προετοιμάσει τους ανύποπτους τότε Έλληνες για το περιβόητο χρέος που θα επέβαλλαν στανικά στη χώρα μας τα διάφορα αρχηγεία του δυτικού αντίχριστου κόσμου, με εξόφθαλμο σκοπό την εξαθλίωση και εκμηδένιση της Ελλάδας, η οποία αποτελεί έδρα του φωτός που λέγεται και είναι Ορθοδοξία και, ειδικότερα Ελληνορθόδοξος πολιτισμός, το μόνο πνευματικό αντίβαρο στην εξελισσόμενη απώλεια του κόσμου ο οποίος σύρεται ανήμπορος σε κάθε βάραθρο πλάνης και θρησκειακού σκοταδισμού.

     Έλεγε, λοιπόν, ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Για να γίνει λίγο κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο η επερχόμενη μυστική αυτοκρατορία μεθοδεύει με μεγάλη δολιότητα και απάτη τις μεθόδους με τις οποίες θα προσπαθήσει, εξαπατώντας, να μας πείσει για την αναγκαιότητα επιβολής του καινούργιου, ηλεκτρονικά ελεγχόμενου, οικονομικού συστήματος, αναφέρουμε το εξής γεγονός:

     »Επέβαλαν στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος· τόσο μεγάλο, που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε και τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό κατάφεραν, με εύλογη δικαιολογία, να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.
     »Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα δυσβάσταχτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει.

     »Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε: 
     »Ο λαός, καταπιεζόμενος από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, θα ζητήσει κάποια στιγμή να ξανασάνει. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.
    
     »Θα λένε: “Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που (από εσάς) έχουν πολλά λεφτά, φοροδιαφεύγουν. Για να μη σας επιβάλλουμε (επιπλέον) άδικα μεγάλους φόρους, πρέπει να αποδεχτείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου (μας), έτσι ώστε (εμείς) να βλέπουμε ποιοι (από εσάς) είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοι οι φοροφυγάδες”.
     »Ταυτόχρονα, θα παρέχουν μέσω αυτού του ηλεκτρονικού ελέγχου πολλές “διευκολύνσεις” και “προτεραιότητες”, με τις οποίες, θα ξεγελούν τον κόσμο ότι (τάχα) θ’ ανακουφιστεί λίγο οικονομικά.

     »Αδελφοί, μας εξαπατούν με τερατώδη ψέματα!
     »Όσα αυστηρά οικονομικά μέτρα κι αν λάβουν (αυτοί για εμάς), δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε αυτό το “χρέος”, γιατί (απλά) δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους η ύπαρξη μιας οικονομικά εύρωστης Ελλάδας.
     »Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα. “Μας κάνει κακό”, λένε· “Πρέπει να την εξαφανίσουμε!”».


ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
(1924–1994)


 
[(1) Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου:
«Σκεύος Εκλογής»,
σελ. 421, Άγιον Όρος 1996· 
(2) Περιοδικό «Παρακαταθήκη»
(Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2012),
τεύχ. 82, σελ. 16·
(3) Εναλλακτικά
και στον διαδικτυακό τόπο: www.orthodoxnet.gr .
(4) Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου:
«Λόγοι Α΄
Με πόνο και αγάπη
για τον σύγχρονο άνθρωπο»,
4ο μέρος, κεφ. 1ο, σελ. 295,
έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου
«Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος»,
Σουρωτή Θεσσαλονίκης, Μάρτιος 1999.
Σημ.: Είναι εκπληκτικό
το πόσο οι φοβερές αυτές αλήθειες
βρίσκουν την απόλυτη εκπλήρωσή τους
στη σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα
και κατάσταση της Πατρίδας μας,
που όλοι ζούμε και βιώνουμε
με φρίκη και αποτροπιασμό,
παρ’ όλο που αυτές ελέχθησαν
από τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο
πριν από είκοσι πέντε χρόνια, τουλάχιστον.
Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος
στα προφητόφθεγκτα χείλη των Οσίων μας...]











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου